Syntec Blend for ARX rinse

Joined
Nov 4, 2003
Messages
464
Location
Alabama
Did some searching, but never found Syntec Blend mentioned with Auto-RX. Picked up a 5-quart jug of 10W-30 Syntec Blend at Wally World for $7 and was planning to use it for rinse phase in my daughter's '99 Volvo S70 with 120k miles. Any concerns about using the blend?
 
Joined
Jul 15, 2006
Messages
2,338
Location
Magnolia, TX
If you read the instructions for ARX, it mentions to use ony dino or group III oils for the rinse. It also mentions not to use synthetic blends for the rinse. Maybe you should hold off on the syntec blend until after the rinse phase.
 
Joined
Sep 24, 2007
Messages
466
Location
Coconut Creek Fla
 Originally Posted By: rainman49
Did some searching, but never found Syntec Blend mentioned with Auto-RX. Picked up a 5-quart jug of 10W-30 Syntec Blend at Wally World for $7 and was planning to use it for rinse phase in my daughter's '99 Volvo S70 with 120k miles. Any concerns about using the blend?
Yes you can use the Syntec blend as it is groupII & groupIII oil for your rinse phase, just not ant HM oils or groupIV & gruopV! Good price on that oil was it a close out?
 

rainman49

Thread starter
Joined
Nov 4, 2003
Messages
464
Location
Alabama
Yep, it was on the closeout aisle. Wish they'd had more. Can't beat that price. I've got some 5W-30 PYB I'll use for the rinse and use the Syntec Blend after the rinse phase. Thanks all.
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
182
Location
LA
Then even more is to follow Franks instructions...We all "dumb folk" are doing what is told per the guy that invented it...
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
182
Location
LA
So let me get this correct, you "lone wolf" are using this NOT per Frank's instructions...And you think this is good with Frank? Maybe I should go 20K miles on it since you said so? This is what Frank said and NOT good for this! If Frank is cool with your new and improved deal, post it.
 
Joined
May 27, 2002
Messages
11,005
Location
Canberra ACT Australia
You should have used the search function, buy I can understand why not as it's a PIA. We have used more cases of RX in testing than you have had hot dinners and over more years than Ron and I can remember. He has a forklift and truck servicing business which has given us real world testing over multiple vehicle types which few can duplicate and for many years. Frank & co are fine.
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
182
Location
LA
 Originally Posted By: sprintman
You should have used the search function, buy I can understand why not as it's a PIA. We have used more cases of RX in testing than you have had hot dinners and over more years than Ron and I can remember. He has a forklift and truck servicing business which has given us real world testing over multiple vehicle types which few can duplicate and for many years. Frank & co are fine.
If they are fine lets see how they are? A fork truck is not valid for all apps. My point is you pimp "this and that" and have nothing to show for it (on BITOG). If so, lets see the proof where Frank is wrong.. He is the guy whom made it (ammounts of it)...I have used the search and maybe YOU should. But this is why I loss interest in these threads; "same old" and nothing on the front end..Off to the real oil web site.
 
Joined
May 27, 2002
Messages
11,005
Location
Canberra ACT Australia
Not just forklifts. Geez you have selective vision as our reults have been available here for many years. Again learn how to use SEARCH function. Geez some people are just to stupid for words!
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
182
Location
LA
 Originally Posted By: sprintman
Not just forklifts. Geez you have selective vision as our reults have been available here for many years. Again learn how to use SEARCH function. Geez some people are just to stupid for words!
post it again for us "stupid people"..Again, you make this prodcut look like WE (dumb people) do NOT want to buy it..You should STOP posting on it.
 
Joined
Oct 30, 2006
Messages
182
Location
LA
NO, YOU POST IT AGAIN FOR USE "STUPID PEOPLE:... My point is you ARE NOT HELPING ARX in your posts..do you get that?
 
Top