[Ubuntu] External drive randomly unmounting itself

Quattro Pete

Thread starter
Joined
Oct 30, 2002
Messages
41,938
Location
Great Lakes
Ugh... so I transferred the drive to a new enclosure, but now Ubuntu does not see any partitions on this drive. Is there something I need to do?

It does not show up under Windows either, but when I go into "Disk Management", I can see "Healthy (GPT Protective Partition)" but it cannot be accessed.

Disk 1, new enclosure:
acUjcnD.png


Disk 1, old enclosure:
7FB5sue.png
 
Last edited:

OVERKILL

$100 Site Donor 2021
Joined
Apr 28, 2008
Messages
53,894
Location
Ontario, Canada
Ugh... so I transferred the drive to a new enclosure, but now Ubuntu does not see any partitions on this drive. Is there something I need to do?

It does not show up under Windows either, but when I go into "Disk Management", I can see "Healthy (GPT Protective Partition)" but it cannot be accessed.

Disk 1, new enclosure:
acUjcnD.png


Disk 1, old enclosure:
7FB5sue.png
Did you name it WDNAS or did it come that way? Because NAS (Network Attached Storage) drives are often addressed quite differently and this hints as your previous enclosure not just being a SATA -> USB adapter.
 

OVERKILL

$100 Site Donor 2021
Joined
Apr 28, 2008
Messages
53,894
Location
Ontario, Canada

Quattro Pete

Thread starter
Joined
Oct 30, 2002
Messages
41,938
Location
Great Lakes
Picked up another Sabrent enclosure -same problem: computer does not see the drive. SMH!

I guess I have no choice but to copy all the data over to another drive and then repartition it in the new enclosure. What a ****!
 
Top