2002 Subaru WRX, EJ205 - RT6, 5275 mi.

Messages
39
Location
510, CA
Well, bullet dodged, it seems. I had *two* "tearolator" filters , including this OCI sample, so figured I'd see a bunch of wear. All looks OK , save for nickel (again). Thoughts? Somewhere several years back someone posted about high Ni from cracking oil pick up tubes; AFAIK the bugeyes were not prone to this failure. Will keep searching. At least its stable over the last 25K mi/2 years (was 5 ppm then). Not thrilled with viscosities at the low end for a 40 grade in just <5300 mi.- from the seafoam (please reserve judgement comments on S-F)? 90% highway driving >65 MPH w/ occasional trips to redline. PureOne air filter. [url=[URL=http://s858.photobucket.com/user/oaklandish_WRX/media/redacted_zpsbe862139.jpg.html][/url]]2014 scan[/url]
 
Messages
39
Location
AZ
I don't recall hearing about nickel issues for bugeyes, either. Other than that nickel, it looks good. Our cars don't "need" 40 wt, so the viscosity doesn't bother me so much -- it's still in spec. If it's a big concern, I've had better luck with sheer stability from GC, Redline and Motul -- but all higher-$$ options. I just put some T6 in my 02 bugeye (~116K miles) this week, so we'll see how that looks in comparison.
 
Messages
530
Location
Atlanta, GA
Originally Posted By: oaklandish_wrx
Well, bullet dodged, it seems. I had *two* "tearolator" filters , including this OCI sample, so figured I'd see a bunch of wear. All looks OK
Glad to hear an oil filter tear didn't cause the sky to fall on you. wink
 
Top