Post your latest oil change

Joined
Apr 13, 2009
Messages
3,402
Location
Iowa
2007 Toyota Tacoma, 4 cylinder, 12K miles 6+ qts Amsoil 5W-30 Oversize Bosch Distance Plus (D3422) filter 1969 VW camper/bus, unknown mileage...suspect 150K, 30K on engine 3.2 qts PYB 20W-50 PowerFlo filter
 
Joined
Aug 30, 2004
Messages
28,178
Location
CA
2010 Nissan Altima 3.5L V6 with 2,500 miles: Valvoline SynPower 5w-30 and Purolator PureOne PL14612 Filter 1992 Toyota Previa 2.4L I4 with 95k: O'Reilly 10w-30 with Wix 51348 Filter
 
Joined
Apr 27, 2010
Messages
4,866
Location
Northeast
2010 YARIS 3 door : SHELL 5w-30 conventional with TOYO ( Denso ) oil filter . 5 ounces for oil filter presoak , 4 ounces to flush some leftover oil from pan , and 3 quarts 14 ounces to bring to FULL mark . Leaving about 8 ounces .
 
Joined
Sep 9, 2009
Messages
3,216
Location
Hesperia, CA, USA
2001 ford focus, drained the "flush" OCI out, car had been sitting for a little over 2 years on POs driveway, so I ran Chevron Dino and a ST filter for 2k to clear out any [censored], Replaced with a Motorcraft Fl400s and 4.5 quarts of Mc 5-20 Synthetic blend going for 5k OCI.
 
Joined
Jan 3, 2005
Messages
460
Location
North Carolina
1989 Ford F-150 4x4 4.9L engine 121,891 miles Motorcraft FL-1A filter Valvoline Maxlife 10W-30 (6 quarts) * This is the first OCI on a HM oil. I am going to drive it for 3K miles unless the oil gets dirty quickly. The engine had a strange tapping sound upon cranking for the first couple of days. The sound went away after about 50 miles of short trip driving. I can aonly assume the oil was doing a bit of cleaning?
 
Last edited:
Top